Friday, January 13, 2012

Kiwi land, or Wet land? nah awesome land!


1) sorry for those who do not spek czech, please use google if you in to it :) 

Tak jsem zase po roce zpět v zemi, kde člověk dokáže zapomenout na všechny nezmary a pohodlně kráčet s úsměvem od zážitku k požitku.
Tentokrát jsem se vydal na jižní polokouli opět trošičku dřív než minulý rok a mohl jsem tak oslavit silvestra sice ne na pláži, jak jsme plánovali, ale v příjemném prostředí přístavního města Tauranga. Původní plán s pláží na severovýchodním cípu severního ostrova nám překazil souvislý déšť, který doslova odřízl tuto oblast od okolního světa. 
déšť nad Coromandel
Přesto jsme s Mikem a Martinou Wegmann ještě den před silvestrem vyrazili na krásnej pěší výlet podél pobřeží, i s koupačkou a trochu cvičení spíše vypadajícího jako zápas sumo. Pak už jsme se vydali na cestu ze severu zpět do Taurangy, kde Mike vyrůstal a kde jsou v okolí skvělý řeky. Poslední den roku 2011 jsme využili k surfování na zhruba 3 metrových vlnách, samozřejmě na kajaku. Na moři jmse strávili asi 3 hodiny a bylo to naprosto fantastický i když místy trochu nebezpečný. No takovej trénink nebyl vůbec špatnej…
Mike stajluje

Po oslavě nového roku a trochu spánku jsme vyrazili na řeku Mangakarangaranga, která je díky neustálému dešti dobrou 5kovou vodou a krom jednoho úseku se nakonec podala i na slalomkách J O pár dní později jsme tu samou řeku jeli i na creekovkách což jsem si užil dost díky tomu, že jsem nemusel mít strach o zničení mé závodní lodě. Ale musím říct, že na slalomce to bylo super, jelikož rychlost je vždy větší a tím pádem i zábavnější průjezdy kaskád.
Nájezd na POWER STATION DROP
Manga chill.
U nástupu se nás sešlo celkem asi 14 a na různých sekcích jsme se setkávali  i s ostatníma grupama, což udělalo z jízdy skvělej zážitek. Nakonec jsme si dali ještě řeku Wairoa, která je při plným nedělním průtoku dost vostrá, včetně sekce „roller coaster“, obtížná pasáž s náročnou vstupenkou a 4-metrovým slidem a výstupní peřejí s jámou jak hrom. Pár krásnejch až 5ti metrových boofů bylo na obou řekách až dostatek.
Po 4 hodinách na řece, luxus! 



Já na Abbys rapid. BOOM

Večer jsme se konečně přestěhovali k jezeru Rotoiti, z něhož vytýká řeka Kaituna, na které trénujeme slalom. Bohužel pro slalom není velká voda za otevřených stavidel tak ideální, ale furt si dokážu dvakrát denně pěkně zajezdit, zablbnout a zabušit. Takže poslední týden jsem začal s tréninkem naplno jak na vodě tak na suchu což představuje běh, lehké posilování a další nudné aktivity jako wakeboarding, SUP surfing, rybaření, hraní golfu a taky jsem zabředl do tajů šišatého míče aka hraní oslíka v rugby.
Na rybách, poblíž vraku REINA = žraloci všude
Tohle léto je na Zélandu ve znamení deště, což je na jednu stranu skvělý pro nás vodáky, ale zase na druhou stranu je trochu škoda, že čas od času nás počasí odradí od různých plánů. Ale teplo je, což je podstatný a hlavní cíl zájezdu, trénovat to přeci jde!
Plánování plánování.... vyjde to zas jindy! 
Bohužel se nám zatím, díky množství vody, nepodařilo uskutečnit náš vysněný plán, čímž byl první neoficiální závod na závodních slalomových kajacích na extrémně těžké řece s převýšením, o kterém se na klasických závodech bude jen snít. Nebudu říkat podrobnosti, protože se stále jedná o možné náhradní variantě, ale původní lokalita je skutečně jedinečná!! Takže: STAY TUNED!!!!!